zhodnotte a poradte prosim s60

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
koch
Vůz: Volvo S60 2.4T

Příspěvek od koch »

vyfuk u meho auta vydrzel 7let... pak jsem menil zadni tlumic... zalezi asi i od toho co tam das... ja daval origo... po dvou letech zatim netknuty
ty plechy na strese jsou.. nevim teda jak to vypada u tohoto vozu ale normalne jsou tam pod listou kazdy 2ma sroubama nasroubovane 4 plisky do kterych se osadi pricniky... je to plisek o rozmeru cca 4x10 a trci z toho dve takove "nozky" do kterych zapadnou "dulky" na pricniku... a uchyti se do toho plechu jeste protikus na zajisteni... jak rikam je to skryte pod listou, z pod listy vycuhuji pouze ty nozky... kdyz to zkoumas dukladne, samozrejme ten plech vidis... pro uplnost nozky muzou mit v prurezu 5x5mm?...
jj auticko je vypnuti deadlocku... musis chvili podrzet a pak zhasne a na displeji naskoci hlaska.. auto se pak zevnitr nezamkne

eLzyx
Vůz: TeslaS85D,Volvo S60 2.4T,V70 2.4,850T-5R

Příspěvek od eLzyx »

dan2 píše:a jeste - jak jsou na tom ty vyfuky s vydrzi? koukal jsem, ze posledni dil je za 7k coz se mi zda dost na to abych to menil kazdy 3 roky jako u predchozich aut (tam ale staly 3k).
v originále je zadní tlumič 10k, střední 6,5k, katalyzátor 18,5k :bad:
Radši bych tam dal to, co tu už dali zmínil ... nějakej racing nerezovej výfuk. Např BSR má nerezovej střední a zadní tlumič za 13,5k
je: Millennium Falcon Tesla model S 85D 2015, Solid White; andělíček můj strážníček S60 2.4T 147kW 2001, Maya Yellow; Strup 850 T5R 7 místné kombi 177kW 1994, Cream Yellow (schovaná pod Stone Black); Weisser Riese - bílý obr V70 2.4i 103kW 2001, Polar White; lehárošwágen VW T2b 1.6 37,5kW 1973, Kansas Beige/Pastel White
bylo: S80 se zadřenou 2.5T avtomat AWD 2004; Volvo C70 T5 (B5234T3) 1999

Lukaso
Vůz: S60

Příspěvek od Lukaso »

eLzyx píše:pokud to má alarm (na DO je červené trojúhelníčkové tlačítko)
to červené tlačítko mají všechny vystřelováky pokud já vím...s alarmem to nemá nic společnýho, jen to začne dělat bordel když to podržíš :) což je občas docela zábava :D

eLzyx
Vůz: TeslaS85D,Volvo S60 2.4T,V70 2.4,850T-5R

Příspěvek od eLzyx »

sice jsem vystřelováky měl na S80, ale ta měla alarm ... takže netuším jestli auta bez alarmu mají vystřelovák bez "trojúhelníčku".
Na nevystřelovácích (tj. klíč + přívěšek DO) je to odlišené.
je: Millennium Falcon Tesla model S 85D 2015, Solid White; andělíček můj strážníček S60 2.4T 147kW 2001, Maya Yellow; Strup 850 T5R 7 místné kombi 177kW 1994, Cream Yellow (schovaná pod Stone Black); Weisser Riese - bílý obr V70 2.4i 103kW 2001, Polar White; lehárošwágen VW T2b 1.6 37,5kW 1973, Kansas Beige/Pastel White
bylo: S80 se zadřenou 2.5T avtomat AWD 2004; Volvo C70 T5 (B5234T3) 1999

dan2
Vůz: S60 B5244S Geartronic

Příspěvek od dan2 »

koch píše: ty plechy na strese jsou.. nevim teda jak to vypada u tohoto vozu ale normalne jsou tam pod listou kazdy 2ma sroubama nasroubovane 4 plisky do kterych se osadi pricniky... je to plisek o rozmeru cca 4x10 a trci z toho dve takove "nozky" do kterych zapadnou "dulky" na pricniku... a uchyti se do toho plechu jeste protikus na zajisteni... jak rikam je to skryte pod listou, z pod listy vycuhuji pouze ty nozky... kdyz to zkoumas dukladne, samozrejme ten plech vidis... pro uplnost nozky muzou mit v prurezu 5x5mm?...
jj, vypada to jak popisujes, tak je to asi ok. diky

dan2

Příspěvek od dan2 »

takze bazar, resp. majitelka nechteji jit pod 154000,- dam jim mesic, pokud tam auto jeste bude, tak uz se mozna dohodnem. ihned po koupi jsou potreba rozvody za cca 9k + v nejblizsi dobe olej, olej v automatu, predni brzdy + nejake dalsi drobnosti tipu filtry, kontrola manzet a vycisteni interieru atd. auto nema zimni gumy. odhad z neautorizovaneho servisu je cca 30k.

pokud nekdo mate zajem, tak za nejakych 180k mate pomerne slusne auto s mensi vybavou a "overenymi" km (cebia).

kadopadne diky vsem, drive nebo pozdeji nejake volvo bude.

selap
Vůz: V70 III D3 AT '12

Příspěvek od selap »

Kurnik,to je přístup,být to na mě a pokud by se mi líbilo,tak bych asi o ty 4 t.Kč vyměkl,ale třeba je tvůj přístup správný,zanedlouho bude o rok starší atd...

dan2

Příspěvek od dan2 »

ja mam vyhodu ze ho nutne nepotrebuju, pouze tak nejak chci, navic je pro manzelku a deti, takze s tim prakticky jezdit nebudu. klidne je necham jeste rok jezdit ve stavajicim aute.

tohle mam jako sport, chci si s nima trochu "pohrat" uz jen za to, ze pisou TOP STAV BEZ INVESTIC a na co si neprijdu sam to nereknou. na ruzne dotazy si protireci atp.. korist se musi proste utahat :-)

obecne od bazaristu lhani a zatajovani ocekavam, ale musi to byt na urovni. pruhledne lhani me urazi.

navic si nedelam iluze - i v tom stavu je to za 159kkc prilis slusna cena na to, aby na me za cas nevypadl nejaky kostlivec ze skrine. neco jako vyhodna cena proste neexistuje.

ale 152 jim uz dam ;-)

S80

Příspěvek od S80 »

eLzyx píše:[img]http://apps.volvocars.us/ownersdocs/2003/2003_S80/IMAGES/pg61a.jpg[/img]
pokud to má alarm (na DO je červené trojúhelníčkové tlačítko), tak je to psal jako dali (odpojí prostorové a náklonové čidlo + deadlock). Pokud ne, tak je to jen vypnutí funkce deadlock (neodpojí vnitřní táhla zámků dveří).
Deaktivace pohybového čidla, mám to u obou aut

S80

Příspěvek od S80 »

dali píše:
eLzyx píše:Poměrně často praská vlnovec v přední části výfuku, je součástí katalyzátoru. Ale dá se to řešit odříznutím prasklého a navařením nějakého univerzálu.
Já bych to řešil takhle: 3" downpipe
A máš hned 2 mouchy jednou ranou :wink:
Bohužel zcela přesně nepasuje, pozor na to

Lukaso
Vůz: S60

Příspěvek od Lukaso »

S80 píše:Deaktivace pohybového čidla, mám to u obou aut
To máš 100% pravdu...ale musí to auto to čidlo mít aby si ho mohl deaktivovat...pokud to alarm nemá tak ti to jen "vypne" vnitřní zámky ačkoliv tlačítko je stejné

dan2

Příspěvek od dan2 »

tak nakonec je volvicko doma.. ted se mi vratilo od pana formanka ze cvikova a musim se pridat k rade spokojenych zakazniku. reference odsud skutecne nelhaly, pristup, ochota, cena, rychlost vyborna, co se dohodne, to plati. po pravde jsem z toho v pozitivnim soku. aut jsem par mel, servisu jsem taky par vyzkousel (vcetne autorizaku na sluzebaky), ale tohle je jina liga..

ad volvicko - slape nadherne, muj prvni vice nez ctyrvalec a ten zvuk motoru me dostal, popravde se mi na tom aute lidi asi nejvic ;-) jen to auto couranim po meste vylozene trpi, jednak to zere i travu kolem cesty a druhak se to stale prevaluje mezi 1500-2000ot, prevodovka radi asi jen 1-2-3, tak jsem zvedav jak dlouho to vydrzi.. ted jsem to vezl ze servisu, zena za mnou a ze ji nemam ujet, okresky, 60-80, spotreba 8.7l pak uz jsem to nevydrzel a pri 110 krasna pohodova jizda 7.5l

polovicka se na nej uz klepe a ja se svezu asi jen k pumpe a do servisu.

tim bych to uzavrel, smysl tohoto prispevku byl hlavne v pridani dalsi reference na polarcars, treba se to bude nekomu z libereckeho regionu hodit.

mimochodem jsem pres mail oslovil i mistniho clena marru s poptavkou na cenovou nabidku servisu, protoze jsem to koupil v praze a vzhledem k rozvodum to chtel strcit nekam co nejbliz - odpoved rychla, cena ok. timto dekuji. nakonec jsem zvolil polarcars, protoze prece jenom z liberce budu jezdit tam. k marrovi je to pro me trochu z ruky.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“