HonzaV70 píše:No nemám představu, raději se přikloním k něčemu za méně peněz v pořizovací ceně ( i tak se dá sehnat hezkej kus ) a zainvestuju, než koupit káru za 500 tkč a za rok tam zahučet tak jako tak . Benzín mě nemine, to je jasný co ty 2,5 T ? jak na tom jsou tyhle motory v tomhle konkrétním voze ?
Samozřejmě že to jede a to dostačujícím způsobem
Benzínovou spotřebu jsem měl tuším kolem 11-12L / 100km. Teď jezdím na LPG.
Takže toho motoru bych se nebál, zároveň ale nevyvracím verzi 3,2 nebo V8.
......no pokud nikam nespěcháš a chceš vozit rodinu, a nerejpat se v tom každou chvíli, tak vzhledem k ceně auta ajeho dostupnosti, bych volil 3.2 benzín.
Převodovka je tam sice standartně automat, ale ta se narozdíl od manuálu dá vždycky opravit.
Motor sice nestlačíš pod 11 litrů, ale dá se zacpat plynem, když je nejhůř.
Závoďák to sice není, ale trvanlivost motoru a výkon pro rodinu dostatečný.
Super je V8, ale je jich málo, a stojí asi o dost více, naprosto nedoporučuji T6 !!!!
Dá se jezdit i s oběma typy D5, ale bývají tak rozsypané, že to co ušetříš na palivu, tak trojnásobně vrazíš ročně do oprav.
Stejně lidi neposlechnou a koupej si stočenou chudinku s D5, a pak mění ty haldy věcí, které je postupně opouští.
Takže za mě, facelift 3.2 benzín nebo starý ksicht s 2.5T manuál, nebo automat, se servisní historií, která je pravdivá.
_________________ XC60 158 kw D5 + Polestar, automat. http://www.svedskedily.cz
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.
Mno to se mi to přestává líbit, protože kam se podsívám, tak servisní historie veškerá žádná, nebo minimálně silně podezřelá....takže žádná To bude boj
HonzaV70 píše:Mno to se mi to přestává líbit, protože kam se podsívám, tak servisní historie veškerá žádná, nebo minimálně silně podezřelá....takže žádná To bude boj
A koukal ses jen u nás, nebo i mobile.de? Já jsem svoje taky hledal 8 měsíců.
HonzaV70 píše:Mno to se mi to přestává líbit, protože kam se podsívám, tak servisní historie veškerá žádná, nebo minimálně silně podezřelá....takže žádná To bude boj
A koukal ses jen u nás, nebo i mobile.de? Já jsem svoje taky hledal 8 měsíců.
Na Scoutovi24.de a na mobile.de trávám volný čas momentálně. U nás už skoro nehledám, spíše tak ze sportu. Vadí mi levárny. Holt to bude na dýl A co jsi sháněl ?
Přesně to, co mám. LPG a tažné jsem si dodal (33 tis. plus) Trval jsem na manuálu, ale už mě to pustilo. Mohl bych i automat. Ty rozjezdy mě ničí
Zajímalo by mě, jak takový automat "vyšplhá" na obrubník 22cm vysoký. Kdo to máte, pochlubte se.
Mě ta výbava připadá jak když pejsek s kočičkou vařili dort. Nejlevnější švindlpolokůže sicnu v elektrice vidím jaktěživ poprvý. Socka rádio, bez DSTC, ale má zatáčecí xenony a BLIS. Ale zase proč ne... má to spoustu šikovných věcí, který by člověk u kinetiku nikdy nehledal a potěší. Já osobně bych měl největší problém s těma sedačkama u jinak zajímavě vybavenýho auta... a nejspíš i s tou červenou, ikdyž abych se přiznal naživo jsem asi eště kulatý volvo v červený nepotkal, dát tomu černý kola a zatmavit skla a podle mě by to mohlo vypadat i k světu.
Je z Prahy, ale jsem zrovna nemocnej a nemůžu se na ní jet podívat. Kdyby to nebyla úplně past možná bych o ní uvažoval místo v40 (trošku mě trápí, že má paní xc70 - ale to je na delší povídání )
Chtěl bych to na ježdění do práce a delší trasy. Nějaká kosmetika apod by mě netrápila. Jenom aby to hladce (v mezích) řadilo a netáhlo někam do kopřiv. Je mi jasný že z bazaru, s tímhle nájezdem tam nějaká investice bude, ale snad by to dalších 200 udělalo. Možná i kdyby se to za 3-4 roky rozsypalo by nebylo úplně špatně. Teď bych to měl prostě "sednout a jezdit "
Ondra
_________________ Je:V70III D4 133kW AUT ´15 Cruella; S60 T5 184kW MAN ´03 Hackus - LPG Bylo:V70XC II 2.4T 147kW MAN ´00 Modřina - LPG; V70XC II 2.4T 147kW AUT ´00 Shrek - ST2; V70 II 2.5 TDI 103kW MAN ´00 Bubák; V70I 2.5 TDI 103kW ´99 Burák; V40 2.0 100kW ´02 Čenda
Zdravim Vas, pozna niekto tuto XC90 http://auto.bazos.cz/inzerat/39686835/Volvo-XC-90-rv-2010.php
planujem kupu xc90, zaroven bude k predaju moja S80. rocne urobim cca 25.000km, skor dlhsie trasy. budem vdacny za kazdu radu, na co si dat pri xc90 pozor, comu sa treba vyvarovat. zaroven mam otazku - montoval sa adaptivny tempomat aj do xc90, alebo maju len klasicky? vdaka
to auto vypadá velmi dobře podle fotek a ten motor je známý držák. Jestli se o to auto někdo alespoň trochu staral, což podle fotek vypadá, že ano, tak by to mohla být dobrá koupě. Ale počítal bych určitě s pár penezi na nutné investice do podvozku, možná i motoru...
Je z Prahy, ale jsem zrovna nemocnej a nemůžu se na ní jet podívat. Kdyby to nebyla úplně past možná bych o ní uvažoval místo v40 (trošku mě trápí, že má paní xc70 - ale to je na delší povídání )
Chtěl bych to na ježdění do práce a delší trasy. Nějaká kosmetika apod by mě netrápila. Jenom aby to hladce (v mezích) řadilo a netáhlo někam do kopřiv. Je mi jasný že z bazaru, s tímhle nájezdem tam nějaká investice bude, ale snad by to dalších 200 udělalo. Možná i kdyby se to za 3-4 roky rozsypalo by nebylo úplně špatně. Teď bych to měl prostě "sednout a jezdit "
Ondra
tak hlavně bacha na převodovku, to může být největší past....kdyby se už nedala zachránit tak počítej nějakejch 40-50 tis + další investice do vozidla. Přece jen to má už něco najeto.