Tak jsem provedl takový větší servis. Začalo to ve Volvu ve Stodůlkách vyčištění a dezinfekcí klimatizace, nové přední stěrače a kopě origo pojistných šroubů a sady na čištění a impregnaci kůže. Doma jsem pak vyměnil kabinový filtr a zkounul vzduchový filtr, ten má cca 5000km i s palivovým filtrem a olejem v motoru. Docela jsem čuměl co tam bylo od předchozího majitele za No Name kabinový filtr. Napoprvé mi to trvalo drobet dýl než jsem přišel jak na to, ale teď už bych ani neodkrýval tolik koberce.
A pak pokračování v AVdílech výměnou všech olejů a filtrů, krom motoru. Na mé přání mi odlili vypuštěný olej do petky a výceméně kvalita byla dle očekávání, jelikož mám doložené předchozí výměny. Fota jsou v pořadí jak popisováno. Olej z převodovky pak poslouží do motorové pily na mazání řetězu.
Převodovka byla měněna naposledy před 20000km a tak stačilo na výměnu s proplachem 10l, servo olej byl hodně jetý a tak se měnila i nádobka, úhlovka vcelku OK, ale už se začínal dosti špinit, Haldex no zde podle očekávání katastrofa, cucky na filtru a olej jak krém na boty, tak ke konci roku půjde znova. No a na závěr diferenciál byl kupodivu také relativně čistý.
Tak mám do konce roku snad klid, to mě čeká STK a olej v motoru a filtry.
Ale ještě vlastně nazout letní bačkůrky, jen si počkám na lepší počásko. Na fotce jsou při koupi jinými plášti.
PS: při kliknutí na fotku se otevře v lepší kvalitě. viz. příspěvek níže, Tapatalk to občas neumí korektně zobrazit.