Inu,mám toho málo,tak to chtělo další kus...
Hoj,to jsem nevěděl co si na sebe šiju.... Auto jsem zakoupil koncem prosince. Všechno krásně funkční,jen palubní deska v háji... A dírka v kufru...
Cestou domů vše v pořádku,kochal jsem se a užíval-asi 150 kilometů... A pak problém číslo 1.-tachometr doukazoval-s tím se nedá jet přeci... Zastavil jsem a koukal co vykoukám. Chtěl jsem otevřít kapotu,že kouknu jesi něco nevypadlo-ne. Vypadlo lanko ze zámku kapoty a nejde otevřít. Tak dokouřím,nastartuju a jedu dál... Tachometr zese ukazoval,ale jen 20 km. Tak jsme si opět dali techologickou pauzu a vyrazili. Tachometr to vydržel 10km. Pak jsem to vzdal... A domů dojel bez udaje o rychlosti. Hned po svátcích na evidenčku... Cestou zpět nejdou blikry. Tím začala moje rozborka.

Vyndal jsem cemku,otevřel propájel,vložil a nešly stěrače. Tak znova ven

Ok, tak jsem propájel všechno co šlo. Vrátil jsem jí zpět a hurá,funguje to.! Ale když už jsem byl v tom,tak jsem vyhodil tachometr a i zde našel krásné studenaky. Propájel... Ale nedalo mi to a chtěl jsem zjistit,proč nejdou přídavný dálkový a proč je pod palubkou tolik čokolád,že by to zabilo diabetika. Pomalu jsem rozdělával,páral a pitval,až se palubní deska rozsypala uplne.

No,jinou jsem dostal od původního majitele,tak jsem se rozhodl rovnou pro výměnu...

Vše jsem odšrouboval,rozpojil a vysypal z auta. Pro kontrolu proč nejde větrák na čtyřku,nejdou ty přídavný dálky, na co sou tam ty čekulády a občas nesvítí podsvícení byl oddělen svazek od palubky a vložen zpět. Zapojil jsem ho,nacvakal vypínače na konektory. Celkem jsem vyházel 16 dílků čokolády vytahal kilometr drátu. Stačilo jen propájet ovládani topeni,cemku a přístrojovku a už jich nebylo třeba. Palubku jsem vložil zpět a ted jen čekám,jak dlouho vydrží vše funkční. Jen mi zůstavá záhadou,proč pojistkovka byla zapojená dle libosti a ne dle toho co ma kde s čím bejt....
Suma sumárum-za necelej mesic-opravený světla,zrenovovaná eletrika,výměna nakejch pár filsonů... Čeká mě převodovka,neb velmi rychle začíná odcháze spojkový ložisko,pořešit volnoběh a sáknutí chladiče,udělat brzdy a čepy,to jsem zvedavej,jestli si s tímhle autem člověk občas i zajezdí...
Tak to sem se snad poprvý rozepsal....