Předvstřik 2,5 TDI

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
FREDERIK

#1 Předvstřik 2,5 TDI

Příspěvek od FREDERIK »

Zdary, dneska jsem si jen tak z dlouhý chvíle připojil Volvo na diagnostiku,že si zkontroluju předvstřik, podle grafu by měla být hodnota cca -0,5° při teplotě paliva 42° co jsem aktuálně měl a mě to ukazovalo cca 5,5°. S autem není vůbec žádnej problém, jede, nekouří, startuje, ale taková odchylka by už byla znát na chování auta, tak jsem vyjel z kontroly předvstřiku a dal si pouze sledovat hodnoty a požadovaná hodnota na předvstřik mi ukazovala 5,47°. Tak kde je teda ta pravda a ta správná hodnota? Věřím tomu že kdybych stahnul předvstřik na těch -0,5°, tak by byl problém oproti aktuálnímu stavu.
Díky za radu..
predvstrik.JPG
predvstrik.JPG (20.21 KiB) Zobrazeno 298 x

kwiko
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 1483
Registrován: 16 roků 9 měsíců
Bydliště: Horné Saliby
Vůz: 850,C70,V40...
Bydliště: hmmm

#2 Předvstřik 2,5 TDI

Příspěvek od kwiko »

ta tabulka vo vide je pri 2000 otackach. Treba kliknut na ten obrazok od bonboniery cim sa spustil rezim na kontrolu predvstreku, a diagnostika si sama navoli potrebne otacky na meranie. Treba mat ale motor v prevadzkovej teplote. Ine diagnostiky maju tu tabulku posunutu na volnobezne otacky. A okolo 5stupnov na volnobeh vyzera ze je to OK (zalezi od teploty motora, paliva a nastavenej vysky volnobehu).

FREDERIK

#3 Předvstřik 2,5 TDI

Příspěvek od FREDERIK »

Jo, těch cca 5,5° mi to ukazuje při spuštěném režimu měření předvstřiku, samo si to zvedne otáčky,mě tedy asi jen na 1300. Když koukám jen na hodnoty mimo režim měření, tak volnoběh má cca 7-8° a když zvednu otáčky třeba i na 2000, tak je kolem těch 5,5° a požadovaná hodnota i při zvýšených otáčkách je stále těch 5,43°. Takže podle režimu měření jsem špatně a podle požadovaných hodnot jsem přesně, tak jsem z toho zmaten..

kwiko
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 1483
Registrován: 16 roků 9 měsíců
Bydliště: Horné Saliby
Vůz: 850,C70,V40...
Bydliště: hmmm

#4 Předvstřik 2,5 TDI

Příspěvek od kwiko »

mas to rozhasene. ak sa ti zmenil zvuk pri teste predsuvnika tak ti neostane ine len to nastavit aby to sedelo aj podla diagnostiky. tych 2000 otacok moze byt ze je len 1300, nejak som to nesledoval. Problem s chodom motora by byt nemal. to cerpadlo si to koriguje celkom statocne, len teraz to ma tazsie, avsak taketo nastavenie moze zabezpecit ze motor pojde aj s poskodenym cerpadlom, len s nizsim vykonom...
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“