Lupnutí v brzdách P2

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Offline
Příspěvků ve vlákně: 1
Příspěvky: 140
Registrován: 4 roky 2 měsíce
Bydliště: Piešťany / Brno
Vůz: S60 2,4D Euro 3

#1 Lupnutí v brzdách P2

Příspěvek od Pongo »

Ahoj,

Po výmene brzd ma trápi problém s lupnutím pri brzdení. Vymené boli predné kotúče za nové a k tomu použité dostičky. Pls don´t hate me :D dostičky mali najazdené len 2 týždne a boli bez vizuálneho opotrebovania (nemali na boku nejaký rantl). Pre istotu som ich ale trochu zarovnal na brusnym papierom na skle, ak by na nich nejaká nerovnosť náhodou len bola zo starého kotúča.
+Výmena kapaliny, len gravitačne ale dával som si bacha aby sa to nezavdušnilo.

STK to prešlo bez problémov.

CCa dva týždne po STK sa začalo objavovať lupnutie niekde 1/4-1/2 dráhy brzdového pedálu. Lupnutie je počut v interiéry a celkom razantne je ho cítiť aj v brzdovom pedáli. Charakterovo vymezenie vôlí niekde v brzdovom systéme. Tým, že to je citíť v pedáli si nemyslím, že by to moli byť polosy + pri akcelerácií je ticho.
Zo začiatku sa lupnutie ozývalo len po predošlom zatáčaní -tzn. prudká zatáčka z križovatky, 1. brzdenie lupnutie 2. brzdenie OK. Neskôr sa ktomu pridalo druhé lupnutie (predpokladám druhé kolo). Teraz sa to ozýva aj pri väčších polomeroch zatáčania medzi lupnutiami.

1. Podozrenie bolo na to, že nemám niečo poriadne dotiahnuté smere od tehlice k strmeňu ale po kontrole a dotiahnutí na moment je to tam furt.
2. Podozrenie bolo na pliešky čo držia dostičky v pístku, že dovolia určité vôle v systéme a tie sa následne vymedzia pri brzdení. Prihol som ich tak by držali pevnejšie ale bez výsledku.

Inak auto brzdí dobre aj stým lupnutím, ale je to trochu nepríijmné a rád by som sa toho zbavil.
Máte niekto nejaké doporučenie na čo sa pozreť ?:D

Dík
_________________
S60 2,4D 2005 :)
Nesmrtelná Ovce 1,9SDI
--------------------------------------------------------------
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“