Poslední návštěva: 22 říj 2019 00:59 Právě je 22 říj 2019 00:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




 [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 14 črc 2019 14:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 1920
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70
Je tam UART a na drátovým je konkrétně CH340 převodník.

Je to krám od číňana za pár doláčů. Je to přes BT spojený s rPi Zero kde běží RaspBian, na kterým je nainstalovanej Python (jako já ne :D ) + NodeRed (pro různý ladění) + bluetoothctl + OBD knihovny.

Ohledně zástavby, tak daleko nejsem, ale chtěl bych na ten ELM nabastlit ESP8266 a pak se na to půjde přes WiFi připojit a zobrazovat data v HTML. Nebo se to připojí k displeji přes to WiFi...

Osobně to chci pak vést po kabelu, protože kabel je kabel, ale kámoš se kterým to bastlíme je zastánce bez drátových technologii. :D


/// jsem pomalej a Zajsoft rychlejší.

_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 14 črc 2019 14:53 
Offline
Člen VK
Uživatelský avatar

Registrován: prosinec 2013
Příspěvky: 1399
Bydliště: Východní Čechy
Vůz: S80 T6,S80 V8,V70II R,C70 2.4T,244 D24
python.p píše:
Je tam UART a na drátovým je konkrétně CH340.

Je to krám od číňana za pár doláčů. Je to přes BT spojený s rPi Zero kde běží RaspBian, na kterým je nainstalovanej Python (jako já ne :D ) + NodeRed (pro různý ladění) + bluetoothctl + OBD knihovny.

Ohledně zástavby, tak daleko nejsem, ale chtěl bych na ten ELM nabastlit ESP8266 a pak se na to půjde přes WiFi připojit a zobrazovat data v HTML. Nebo se to připojí k displeji přes to WiFi...

Osobně to chci pak vést po kabelu, protože kabel je kabel, ale kámoš se kterým to bastlíme je zastánce bez drátových technologii. :D


/// jsem pomalej a Zajsoft rychlejší.

Jako bezdrat je pekna vec, ale presne, drat je drat... Staci, ze treba T6 je super GPS rusicka...
Proste za me osobne, kazdej kdo jede bezdratem neco co je stabilne namontovany a muze bez problemu pouzit drat, ale udela to bezdratove, jen proto, ze je to Cool, nesvepravnej... ;)

/// z toho si nic nedelej, ja sem akcelerovana brzda, celej vikend leje, takze nemuzu delat na V8, tak sedim u PC... A jelikoz je mi blbe, tak ani nepracuju a sjizdim Jessica Jones :D

_________________
Je: S80 2.8 T6 '99, Stage 2 - 320k/425Nm, AT, LPG | S80 II V8 '07, cca 320k, AT, AWD, LPG | V70R '04, 360k, AT | C70 2.4T Convertible '04, 240k/350Nm, MT, Heico | BLÚ 244 D24, M47, 58kW, '90, MT
Na prodej: Opel Tigra C20LET(Calibra) 280k/350Nm(odhad) '97, MT
V rodinné stáji: S60 2.5T '03, AT, LPG | S80 II 3.2 MY08, AT | Origo Volvo diagnostika skladem ;-)
Bylo: Trabant 601; Škoda 120L LPG '88; 2x Chrysler Daytona 2.2 Turbo '88 (US); Hyundai Sonata AT 2.4 '01; MB 124 230TE '88 AT LPG; Audi V8 3.6 '93; 2x Opel Omega MV6 '96 AT; Fiat 125p LPG; Nissan 300ZX '88; Chevrolet Lumina APV 3.8 '92 AT (US); Renault 25 Baccara 2.9 V6 AT LPG; BMW 320i (E36) '96; Volvo V70 II, MY01, 2.4T, AT, LPG


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 14 črc 2019 15:17 
Offline
Člen VK
Uživatelský avatar

Registrován: září 2018
Příspěvky: 1475
Bydliště: Brno
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT
Tak to já jsem na tom úplně stejně, protože mi při nakládání do te nekonečné rakve ruplo v zádech, takže taky sedím u PC a cuká mě něco dělat.

V čem bude lepší to ESP, než Zero ? Ja s těmi ESP moc spokojený nejsem. Jsou hodně levné, ale stabilita někdy pokulhává. Teď mi třeba jedno přestalo po roce fungovat. Mělo za úkol blokovat klimatizaci v práci aby nešla pustit při nízké teplotě.

_________________
Volvo V70 2,5T 154kW 2007 AT AWD, Spotřeba 12l/100km (Galerie)
Bylo: Polo 1,9SDI 47kW 2003 140000km, Spotřeba 4,71l/100km


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 14 črc 2019 16:12 
Offline
Sponzor fóra
Uživatelský avatar

Registrován: leden 2009
Příspěvky: 1606
Bydliště: Klatovy
Vůz: 850R; 760GLE; 940T
Něco takovýho jsem teď zahlídnul jako novinku od Volvotechu.

_________________
´96 850 R BSR stage 1, B5234T5, AW50-42LE, Elotec E85 | ´89 760 GLE, D24TIC, ZF4HP22 Obrázek | ´97 940 Turbo, B230FK, M90, Vialle LPi Obrázek
Volvo diagnostika k dispozici.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 14 črc 2019 18:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 1920
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70
Jop je to možný, teď na to koukám. :)

_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 16 črc 2019 09:24 
Offline

Registrován: červenec 2015
Příspěvky: 179
Bydliště: Uherský Brod
Vůz: XC 90, D5, 2007
Car scanner pro. XC60 D4 r.v. 2014
ObrázekObrázek

_________________
2007-XC90-D5-136KW-volvocesky-STAGE 2


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 16 črc 2019 09:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 1920
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70
Jop, o tom vím už dlouho. Ale chci to udělat jako autonomní systém.

_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 16 črc 2019 13:21 
Offline

Registrován: duben 2014
Příspěvky: 247
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat
Borys píše:
Car scanner pro. XC60 D4 r.v. 2014
ObrázekObrázek


Mám tu aplikaci také ale za boha mi to neukáže teplotu oleje v automatu což bych po přidání chladiče chtěl. S60 D5 rv 2004

nemáš nějakou radu?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 16 črc 2019 13:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: červenec 2010
Příspěvky: 294
Bydliště: Praha
Vůz: XC70 D5 136kW MY06
Buď v klidu, na mé XC70 D5 2006 také ne.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 16 črc 2019 17:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 1920
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70
Na mé XC70 D5 MY08 umím vyčíst teplotu vody :P Dělám na oleji a DPF.

Jde o to jak to nastavuješ, ale mělo by to být 01 05 (01 - ukaž aktuální data a 05 je číslo PIDu pro teplotu), ale nevím jak se to nastavuje v tom Torque. 8)

Borys: Nemohl bys mi prosím poslat PIDy na které se ta APP dotazuje? Díky

_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 17 črc 2019 07:27 
Offline

Registrován: červenec 2015
Příspěvky: 179
Bydliště: Uherský Brod
Vůz: XC 90, D5, 2007
Ty pidy nevím kde najit v car scanner pro app. Tady u xc60 2014 to funguje perfektně s nastavenym profilem Volvo 2010+. Na stare XC90 jsem s tim laboroval a hledal ruzne pidy na internetu.

_________________
2007-XC90-D5-136KW-volvocesky-STAGE 2


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 17 črc 2019 07:30 
Offline

Registrován: červenec 2015
Příspěvky: 179
Bydliště: Uherský Brod
Vůz: XC 90, D5, 2007
Tady jsem nasel neco ze stareho torque. Obrázek

_________________
2007-XC90-D5-136KW-volvocesky-STAGE 2


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 18 črc 2019 10:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 1920
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70
To je přesně ono, děkuji moc.

_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @225 ořů v plné síle!


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 18 črc 2019 10:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: červenec 2010
Příspěvky: 294
Bydliště: Praha
Vůz: XC70 D5 136kW MY06
Tohle mi nejde. Myslím, že z mého auta to asi vyčíst nepůjde


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 18 črc 2019 11:00 
Offline

Registrován: duben 2014
Příspěvky: 247
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat
libor_m píše:
Tohle mi nejde. Myslím, že z mého auta to asi vyčíst nepůjde


taky mi to nejde, ukazuje mi to stále -1 C pak jsem něco tam upravil (myslím že jsem odmázl tu koncovku /10) a ukazovalo to 39C ale zase stále. Řekl bych že se to spojí jednou při nastartování a pak už to nové info nenatáhne. Aby se tam něco ukázalo je nutné dát klíček do pol 2 , připojit Torque a pak nastartovat. V té chvíli naskočí těch 39C. Jinak jsem zkoušel aplikaci CarBit a ta při čtení chyb najde chybu na klimošce (nemám ji naplněnou)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 18 črc 2019 11:06 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: červenec 2010
Příspěvky: 294
Bydliště: Praha
Vůz: XC70 D5 136kW MY06
Tak to mně nenačte vůbec nic


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 18 črc 2019 11:16 
Offline

Registrován: duben 2014
Příspěvky: 247
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat
Zkuste:
PID 0105
long name: Trans AT
Short name :Trans
Minimum value 0.0
Max value: 200.0
scale x1
unit C
Equation A-40
OBD header TMC

asi to kopíruje teplotu chladiva


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android Torque OBD - Teplota oleja Auutomatu
PříspěvekNapsal: 18 črc 2019 11:18 
Offline

Registrován: duben 2014
Příspěvky: 247
Bydliště: u Svitav
Vůz: S60 D5 120KW r.v2004 automat
libor_m píše:
Tak to mně nenačte vůbec nic

mě to funguje v pohodě......jen ta teplota převodovky mě s*re :)
a zase jste mně dostali....už ten pid hledám druhej den.... :)


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Volvoklub ČR









Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.093s | 20 Queries | GZIP : On ]