Poslední návštěva: 19 srp 2019 01:27 Právě je 19 srp 2019 01:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




 [ Příspěvků: 388 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 28 lis 2018 23:11 
Offline
Sponzor fóra
Uživatelský avatar

Registrován: listopad 2009
Příspěvky: 9847
Bydliště: Semily
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Tak zkus spustit Vida monitor.
Pokud nemáš na liště ikonku se zelenou šipkou tak Vida nefunguje.

_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 24 pro 2018 16:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
raolsa píše:
Tak už to frčí. :Yahoo!: Jak mi po SZ radil ok2ucx tak stačilo vypnout IIS. Jenom mi trvalo 2 dny než jsem zjistil co to vlastně IIS je. :ROFL:
Takže překlad zní: Internetová informační služba a vypíná se to v "Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows". :wink:



Instaloval jsem vidu podle návodu na swedespeed:
https://forums.swedespeed.com/showthrea ... ows-10-Pro

Ale nefachá to, když vypnu internetovou službu, tak nejde spustit vida monitor, když jí zapnu, tak spustit jde, ale hodí to chybu s použitým portem 80. :/

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2018 18:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
Nerad bych to ještě řešil ve virtualu. Má někdo zkušenost, jak uvolnit port 80? Co jsem googlil, tak nic moc.

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 29 pro 2018 20:51 
Offline

Registrován: leden 2018
Příspěvky: 1
Bydliště: Kladno
Vůz: S40 1998 2.0 (103 kw)
Ahoj, má tohle někdo funkční v Praze a okolí? Mám takové jedno zakleté V40 2.0T - rok 99 - kam bych potřeboval připojit diagnostiku která umí více než jen vyčíst chyby abychom mohli zjistit co vlastně funguje a co bude potřeba případně vyměnit... Problém je že je momentálně nepojízdné, takže by to obnášelo dojet kousek od Radotína.

Případně jestli by mi někdo poradil jestli jde použít i nějaký jiný kabel, nebo je potřeba ten "DICE", který jsem našel na ebay nejlevnější asi za 1200?
https://www.ebay.com/itm/Newest-VIDA-DI ... :rk:1:pf:0

_________________
S40 1998 2.0 (103 kw) - daily
V40 1999 2.0T (118 kw) - ve fázi oprav


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 02 led 2019 11:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
Nějaká rada jak uvolnit ten port 80? Aby začal fachat vida monitor a následně i VIDA.

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 02 led 2019 11:34 
Offline

Registrován: srpen 2011
Příspěvky: 289
Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Vůz: eRko :)
zkus vypnout skype

_________________
Volvo V70R AWD 98' B5204T3, M58


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 02 led 2019 11:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
Nebyl zaplý.

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 02 led 2019 11:56 
Offline

Registrován: srpen 2011
Příspěvky: 289
Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Vůz: eRko :)
tak dej start -> napis
Kód:
cmd
otevre se ti prikazovy radek a do nej napis:
Kód:
netstat -aon | findstr :80


vypise ti to process ID ktere nasloucha na portu 80 asi nejak takto:

C:\Users\volvo>netstat -aon | findstr :80
TCP 0.0.0.0:80 0.0.0.0:0 NASLOUCHÁNÍ 2528
TCP [::]:8081 [::]:0 NASLOUCHÁNÍ 2528
UDP 0.0.0.0:8082 *:* 2528
UDP [::]:8082 *:* 2528

potom si otevri spravce uloh (ctrl + alt + del -> spustit spravce uloh]
prepnes na zalozku Procesy a pote nadtim kliknes na tlacitko Zobrazit -> tam vyberes "vybrat sloupce..." a zaskrtmes hned ten prvni - PID (Identifikátor procesu) a nyni podle toho PID si najdes v seznamu procesu co ti nasloucha na portu 80 :-)


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
Volvo V70R AWD 98' B5204T3, M58


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 04 led 2019 22:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: duben 2018
Příspěvky: 164
Bydliště: Děčín
Vůz: 2002 Volvo S80 T6 LPG BRC
Tak se Vidou taky hezky trápím... přišla mi z Číny v Prosinci a pár dní zpět jsem si speciálně pro ni pořídil malý netbook Asus Eee PC. Nejdřív se instalačce nelíbil IE8, tak jsem nechal Win7 Ulti komplet aktualizovat, stáhnul se IE11 a pak se v klidu nainstalovala. Mno a skončil jsem na červenym křížku, tedy bez rolovacího menu pro Dice. Trošku googlim a našel jsem návod, jak do registru přidat nějakou hlášku, co to měla spravit. Mno jo, ale já v tom místě v registrech .Net Framework neměl. Kouknu do programů, je tam Net Fr. ve verzi 4. Tak jsem ho komplet odinstaloval, zkoušel v programech různě zapínat integrovaný 3.5 a skončil jsem tím, že se Vida nespustí vůbec, při startu zahlásí .Net Framework chybu a konec. Teďka zkouším Vidu odinstalovat a nainstalovat znova... a když to nepomůže, tak asi komplet Win reinstall.

_________________
2002 Volvo S80 T6 LPG Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 04 led 2019 22:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: duben 2018
Příspěvky: 164
Bydliště: Děčín
Vůz: 2002 Volvo S80 T6 LPG BRC
Reinstalace nepomohla.... damn you Vida!!!

_________________
2002 Volvo S80 T6 LPG Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 04 led 2019 23:06 
Offline
Sponzor fóra
Uživatelský avatar

Registrován: listopad 2009
Příspěvky: 9847
Bydliště: Semily
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Píše to k tomu křížku něco, nebo jenom zůstane křížek, který se nezmění na zelenou šipku?
Třeba se ti správně nenainstaloval SQL server.
Měl jsem teď po "říjnové aktualizaci" win10 podobný problém, ale mě to napsalo něco jako že chybí adresáře nebo co a ikona Vidy pak zmizela.
Přeinstalace SQL serveru pomohla.

_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 05 led 2019 12:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: duben 2018
Příspěvky: 164
Bydliště: Děčín
Vůz: 2002 Volvo S80 T6 LPG BRC
Přeinstaloval jsem Wokna a už to fachá. Ve finále to bylo snad i rychlejší, než se snažit přijít na to, proč NET Fr. nechtěl fungovat :-) Tak jsem si dneska poprvé "pokecal" s autem.

_________________
2002 Volvo S80 T6 LPG Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 05 led 2019 23:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
majty píše:
tak dej start -> napis
Kód:
cmd
otevre se ti prikazovy radek a do nej napis:
Kód:
netstat -aon | findstr :80


vypise ti to process ID ktere nasloucha na portu 80 asi nejak takto:

C:\Users\volvo>netstat -aon | findstr :80
TCP 0.0.0.0:80 0.0.0.0:0 NASLOUCHÁNÍ 2528
TCP [::]:8081 [::]:0 NASLOUCHÁNÍ 2528
UDP 0.0.0.0:8082 *:* 2528
UDP [::]:8082 *:* 2528

potom si otevri spravce uloh (ctrl + alt + del -> spustit spravce uloh]
prepnes na zalozku Procesy a pote nadtim kliknes na tlacitko Zobrazit -> tam vyberes "vybrat sloupce..." a zaskrtmes hned ten prvni - PID (Identifikátor procesu) a nyni podle toho PID si najdes v seznamu procesu co ti nasloucha na portu 80 :-)



Problém je v tom, že "naslouchá" PID 4, kterej je v task manageru vedený jako "system". Takže co dál?

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 06 led 2019 03:04 
Offline

Registrován: srpen 2011
Příspěvky: 289
Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Vůz: eRko :)
to je uplne jednoduche... PID 4 je IIS ... vypni ho ;) viz: https://stackoverflow.com/questions/143 ... at-is-that

vypnes ho timto:
Kód:
cmd : iisreset /stop

_________________
Volvo V70R AWD 98' B5204T3, M58


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 06 led 2019 23:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
majty píše:
to je uplne jednoduche... PID 4 je IIS ... vypni ho ;) viz: https://stackoverflow.com/questions/143 ... at-is-that

vypnes ho timto:
Kód:
cmd : iisreset /stop



Jediné co se stalo, je to, že místo "Chyba protokolu HTTP 404.0 – Not Found" tam mám "Stránka nedostupná".

Co dál? Dochází mi s tím trpělivost. :x

BTW s vypnutím té služby přestal fachat Avast.

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 07 led 2019 21:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
Nějaké další nápady krom přeinstalace OS?

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 07 led 2019 23:23 
Offline

Registrován: květen 2018
Příspěvky: 36
Bydliště: Brno
Vůz: Volvo V70 D5 AWD 136kW (2009)
A nebude nejjednodušší rozjet ten VirtualMachine a spustit v tom image, kde je už rozjetá a nakonfigurovaná VIDA? A jen podle HW přesměrovat USB 2.0 nebo USB 3.0? Je to jen návrh, nečetl jsem celé vlákno, jen vím že jsi se VM bránil, ale nevím proč.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 07 led 2019 23:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
ASi to bude jediná možnost. Protože jsem zkoušel několik návodu na instalaci vidy. Přes různá fora. Instaloval jsem to 3x. S veškerým tím odinstalováním a čištěním a když se to konečně všechno povede, tak to pohoří na nemožnosti použití portu 80.

Ještě mě napadá, překonfigurovat port 80 respektive služby na něm na trvalý off v registrech.

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 08 led 2019 10:51 
Offline

Registrován: srpen 2011
Příspěvky: 289
Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Vůz: eRko :)
Tarkin píše:
majty píše:
to je uplne jednoduche... PID 4 je IIS ... vypni ho ;) viz: https://stackoverflow.com/questions/143 ... at-is-that

vypnes ho timto:
Kód:
cmd : iisreset /stop



Jediné co se stalo, je to, že místo "Chyba protokolu HTTP 404.0 – Not Found" tam mám "Stránka nedostupná".

Co dál? Dochází mi s tím trpělivost. :x

BTW s vypnutím té služby přestal fachat Avast.


A kde ti to prosimte pise ?? Vubec ti nerozumim... Vypnes iis a potom pres vida monitor zkusis pustit vidu... Sviti zelene ? Iis vida vubec nepouziva, pousti si svuj vlasni aplikacni server (jboss) tudiz tyhle hlasky co pises vubec nesouvisi s vidou

A jasne ze neco prestane fachat.. Kdyz na tom portu defaultne iis je vyply.. Tzn naka aplikace kterou si instaloval ho vyuziva

_________________
Volvo V70R AWD 98' B5204T3, M58


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 08 led 2019 11:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
Citace:
A kde ti to prosimte pise ?? Vubec ti nerozumim... Vypnes iis a potom pres vida monitor zkusis pustit vidu... Sviti zelene ? Iis vida vubec nepouziva, pousti si svuj vlasni aplikacni server (jboss) tudiz tyhle hlasky co pises vubec nesouvisi s vidou


Když zapnu vida monitor, respektive VIDU, v prohlížeči.


Když je IIS zapnutý, napíše to hlášku s portem 80. Když je vypnutý, vida monitor se hned po startu vypne a nejde zapnout a v prohlížeči (po otevření VIDy) "Stránka nedostupná".

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 13 led 2019 20:03 
Offline

Registrován: únor 2018
Příspěvky: 32
Bydliště: Česká Lípa
Vůz: V70 ,MY10, 2.0D/100KW
Ahoj, instaloval jsem VIDA DICE z Alli za 1300 cca. Je to ta modrá. Podařilo se mi to rozchodit ve VirtualBoxu a to do stádia kdy VIDA vidí DICE, ale neproběhne test(communication not ok). Ve správci zařízení je evidentní, že PC zařízení vidí, ale má nevyhovující driver. Setkal se s tímto někdo? Jak jste řešili dál? Jiný driver nemohu vygooglit, tak snad jiný patch?
Vše je snad tak ja má, podle toho co jsem zde vyčetl. :unknown:


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________
2019: Volvo V70;2.0D;100KW;MY 2010
2013-2018: Volvo V50;2.0D;100KW;MY 2004


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 14 led 2019 01:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
Má někdo vyzkoušenou VIDU ve vritual boxu? Nebu to ještě větší vojeb jak to instalovat na normální OS?

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 15 led 2019 00:19 
Offline

Registrován: srpen 2018
Příspěvky: 7
Bydliště: London, UK
Vůz: odcizena V70 I (1999) B5244S2
mně funguje (teda nezkoušeno s krabičkou diagnostiky), sehnal jsem někde kompletní image už nainstalovaný pro VMware. můžu jen doporučit - po asi 4 nezdárných pokusech rozchodit 4 různé verze na W7 x64 home premium (nojo) jsem rozběhnul virtuální obraz na druhej pokus i na dost starym notebooku s 6 GB RAM...

_________________
(ukradli mi) Volvo V70 I (1999) 2,4 103 kW Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 15 led 2019 00:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2017
Příspěvky: 634
Bydliště: Plzeň
Vůz: Volvo S80 2,5TDI 103kW Volvočesky ST1
Můžeš poslat odkaz, kde co jak stahnu, nainstaluju?

_________________
Volvo S80 2,5TDI - Volvocesky ST1
Díly na prodej: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail ... jt%C4%9Bch


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 15 led 2019 23:57 
Offline

Registrován: srpen 2018
Příspěvky: 7
Bydliště: London, UK
Vůz: odcizena V70 I (1999) B5244S2
zde byl odkaz na stránku, kde se dá najít ke stažení kompletní image virtuálního PC s fungující VIDA. ale asi je to proti pravidlům, tak už tady ten odkaz není. omlouvám se.

_________________
(ukradli mi) Volvo V70 I (1999) 2,4 103 kW Obrázek


Naposledy upravil lliberta dne 30 led 2019 00:03, celkově upraveno 1

Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 388 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Volvoklub ČR









Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.252s | 18 Queries | GZIP : On ]