Právě je 24 dub 2018 02:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017 20:47 
Offline

Registrován: srpen 2014
Příspěvky: 1109
Bydliště: Láb
Vůz: XC70 D5 09" / S60 D4 13"
A kde si mozem VDASH kupit pripadne za kolko ? Vdaka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017 21:00 
Offline

Registrován: únor 2016
Příspěvky: 15
Bydliště: České Budějovice
Vůz: S60, 2007, 2,4D 93kW->132kW by VDash.
Ok2ucx: ale kde ho seženu zpět? Já jsem nezálohoval originální software, nebo se to někde uloží???A to po každé změně budu muset platit?? :cry:

_________________
VOLVO dice diagnostika v Jižních Čechách :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017 21:04 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: leden 2010
Příspěvky: 4528
Bydliště: Zlín
Vůz: C30 2,4i 125 kw MY08 MT Summum
VDASH si stahnes z volvocesky, Pavel ti da pripadne pristup

_________________
"GALERIE"
C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT Obrázek
bylo: V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF| V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017 21:19 
Offline

Registrován: srpen 2014
Příspěvky: 1109
Bydliště: Láb
Vůz: XC70 D5 09" / S60 D4 13"
Aha diky to je asi nejaka novinka lebo minule som nevidel ten odkaz na stiahnutie na webe =) Dufam ze mi ten net framework 4 nedomrda funkcnu vidu :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017 21:40 
Offline

Registrován: červen 2012
Příspěvky: 271
Vůz: S 80 2,4b 125kw
Domrda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017 21:42 
Offline

Registrován: červen 2012
Příspěvky: 271
Vůz: S 80 2,4b 125kw
Mal som na založnom ntb vidu a tam mi vdash nechcelo stiahnut tak som stiahol pozadovany net framevork a uz nejde ani Vida ani Vdash ešteže mam druhý


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017 22:00 
Offline

Registrován: srpen 2014
Příspěvky: 1109
Bydliště: Láb
Vůz: XC70 D5 09" / S60 D4 13"
No net framework 4.0 mi ju nedomrdal ale nesiel vdash. tak som dla 4.5 a vdash ide ale Vida zas nie :D Kazdopadne mi vo vdash pise ze potrebuje PIN pre ECM no


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 07:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: leden 2010
Příspěvky: 4528
Bydliště: Zlín
Vůz: C30 2,4i 125 kw MY08 MT Summum
PindaBC ma na notebooku rozbehlou VIDU i VDASH. Mu napiste

_________________
"GALERIE"
C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT Obrázek
bylo: V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF| V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 09:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: červen 2004
Příspěvky: 14503
Bydliště: Lichnov u Frenštátu pod Radhoštěm
Vůz: Volvo
Normálně funguje VIDA i Vdash

_________________
Různá Volva modelových řad 2xx,7xx,9xx,S80,V70,XC90 v různých stádiích úprav a různých barvách.Od bílé,přes modrou až k černé.Výkony většinou upravené.Všechny tyto vozy servisuji v malém servisu Švedsketanky.cz v Lichnově u Frenštátu pod Radhoštěm.Telefon pro dotazy k mým vozům nebo na servis je 775148152


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 09:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: březen 2008
Příspěvky: 1272
Bydliště: české budějovice
Vůz: V70 2.5D, S70 2.5D, C70 2.4T, V70II 2.4D
Také provozuji Vidu a Vdash najednou, stačí jen přidat položku do registrů, postup je tady: http://blog.cardiagtool.co.uk/how-to-fix-volvo-vida-dice-2014d-no-communication-tool/

_________________
V70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
S70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
C70 2.4 T, B5244T, 142kW, man, rok 2000, volvočesky ST2
V70II 2.4 D, D5244T2, 96kW, man, rok 2004, volvočesky ST2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 10:28 
Offline

Registrován: srpen 2014
Příspěvky: 1109
Bydliště: Láb
Vůz: XC70 D5 09" / S60 D4 13"
diky vyskusam. a nevie niekto co to znamena ked mi pise na oboch autach ze na tuning je treba PIN od ECM? da sa to zohnat ten pin ci som skoncil?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 10:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: leden 2010
Příspěvky: 4528
Bydliště: Zlín
Vůz: C30 2,4i 125 kw MY08 MT Summum
Pin ti rekne Pavel

_________________
"GALERIE"
C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT Obrázek
bylo: V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF| V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 10:47 
Offline

Registrován: srpen 2014
Příspěvky: 1109
Bydliště: Láb
Vůz: XC70 D5 09" / S60 D4 13"
okej pisal som mu spravu tak uvidime :) da sa aj nejako stiahnut backup ecm keby som po chipe si chcel nahrat spat zalohu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 10:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: leden 2010
Příspěvky: 4528
Bydliště: Zlín
Vůz: C30 2,4i 125 kw MY08 MT Summum
Pokud jsem Pavla pochopil, tak si pres Vdash vybiras, co chces do ECM nahrat (originak, stage 1, stage 2...)

_________________
"GALERIE"
C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT Obrázek
bylo: V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF| V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 11:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: květen 2008
Příspěvky: 3898
Bydliště: Valašské království (Zubří)
Vůz: XC70-T6/S80-V8/MX5
Tohle vlákno bude chtít asi trošku odstřihnout jinam, jedeme zcela mimo téma. Zkusím shrnout těch pár diskutovaných bodů:

- nejmenovaná originální diagnostika a VDASH se na jednom PC snášejí zcela bez problémů - ovšem za předpokladu, že obě jsou aktuální. Pokud je na daném PC některá postarší verze (tuším <= 2013) té nejmenované diagnostiky, po instalaci VDASH 2.0 se doinstalují knihovny .NET na verzi 4.5 nebo 4.6. A tohle už pak ona uvedená diagnostika zkrátka nedává (její nedbalý design). Verze 2014 už funguje s .NET 4.5 a to je pak s VDASHem v pohodě.

- ztráta okénka "Communication" a jeho obnovení přes registry zápis "IEHosting" s VDASHem nijak nesouvisí. Tohleto způzobují všeliké aktualizace IE, Windows, atp.

- co se chipování ECM přes VDASH týká - vždy kontrolujeme, zda-li je k dispozici originál SW - proti tomuto originálu rychlým čtením zkontrolujeme to, co je v autě - a teprve pak se pálí chip. Pokud se zverifikuje originál, není třeba nabízet zálohu FW. Je-li v autě něco "co neznáme", nabídne se zálohování (backup). Ten lze ovšem odmítnout (přeci to jen chvíli trvá) - ovšem se všemi důsledky, které si nahrávající osoba jistě uvědomuje (nemá zálohu).

- chipování ECM u vozů platformy P3 je umožněno pouze a jen po rozdekódování hesla k ECM, které však nezmůže každý dealer natož každý koncový uživatel. Zbytek po mailu.


P.

_________________
.::. XC70 T6 2014 .::. S80 V8 2007 .::. Mazda MX-5 1.8 2002 .::.
VolvoCesky.cz na Valašsku, tuning, jazyky, konfigurace Volv, opravy Volvo elektroniky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 11:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: březen 2008
Příspěvky: 1272
Bydliště: české budějovice
Vůz: V70 2.5D, S70 2.5D, C70 2.4T, V70II 2.4D
ok2ucx píše:
- ztráta okénka "Communication" a jeho obnovení přes registry zápis "IEHosting" s VDASHem nijak nesouvisí. Tohleto způzobují všeliké aktualizace IE, Windows, atp.


V mém případě to souviselo tak, že jsem tu nejmenovanou originální diagnostiku provozoval se zakázanými aktualizacemi toho FrameWorku, nebo .NET jak se to jemenuje a po instalci Vdash mi samozřejmě přestala chodit. Takže jsem to vyřešil tím zápisem do registru. Beru, že je to chyba té originální diagnostiky a Vdash za to nemůže, ale je to pro mě jednoduší řešení, než instalace virtuálního pc :)

_________________
V70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
S70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
C70 2.4 T, B5244T, 142kW, man, rok 2000, volvočesky ST2
V70II 2.4 D, D5244T2, 96kW, man, rok 2004, volvočesky ST2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017 11:54 
Offline

Registrován: srpen 2014
Příspěvky: 1109
Bydliště: Láb
Vůz: XC70 D5 09" / S60 D4 13"
no ja mam verziu 2014D a mal som netF 3.5. vsetko slapalo fajn. nainstaloval.som vdash a nesiel nainstalovat ze treba netF 4.0 a vyssie. tak som ho stiahol a uz isiel nainstalovat vdash ale nesiel spustit hned padol tak som stiahol netF 4.5 a vdash uz ide fajn ale vida mi ukazala cerveny krizik. takze to ma na svedomi netF 4.5 len teraz to chcem opravit aby sla aj vida aj vdash. skusim ten IE hosting. A vdaka za vysvetlenie ohladom PIN pre ecm napisem teda mail.

aj teda mam origo SW a teda neni mutne robit backup je nasledne nahratie povodneho SW tiez spoplatnene ? ci uz raz po zakupeni chipu je lubovolne si davat povodny a chipnuty?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 29 pro 2017 21:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: září 2008
Příspěvky: 10274
Bydliště: Dubí (Teplice)
Bydliště: Lovosice (práce)
Vůz: V70, S60
Po aktualizaci Windows mi nechce VIDA kamarádit s DICE. Nemá s tímto někdo zkušenost? Díky.


Přílohy:
vida kaput.JPG
vida kaput.JPG [ 18.11 KiB | Zobrazeno 389 krát ]

_________________
V70 D5 AWD 136kW, 2005, M66, +280tis km
S60 2.4i 125kW+LPG, 2001, M56, +350tis km
ex: V70 D5 120kw 2001, toho času 450tis km
Diagnostika
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 29 pro 2017 22:18 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: červen 2017
Příspěvky: 49
Bydliště: United Kingdom
Bydliště: Cambridge
Vůz: Volvo S60 R
hajnej píše:
Po aktualizaci Windows mi nechce VIDA kamarádit s DICE. Nemá s tímto někdo zkušenost? Díky.

Ja vim co s tim je ... “je to rozbity” ;-)


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 29 pro 2017 22:53 
Offline
Sponzor fóra
Uživatelský avatar

Registrován: listopad 2009
Příspěvky: 8988
Bydliště: Semily
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
hajnej píše:
Po aktualizaci Windows mi nechce VIDA kamarádit s DICE. Nemá s tímto někdo zkušenost? Díky.

Někde tu je návod na fixnutí této chyby.
Jinak buď rád, že ti to jde alespoň spustit, mě už nejde Vida ani znova nainstalovat. :%)

_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 30 pro 2017 11:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: březen 2008
Příspěvky: 1272
Bydliště: české budějovice
Vůz: V70 2.5D, S70 2.5D, C70 2.4T, V70II 2.4D
Link na ten návod jsem dával kus nahoře v tomhle tématu :)

_________________
V70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
S70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
C70 2.4 T, B5244T, 142kW, man, rok 2000, volvočesky ST2
V70II 2.4 D, D5244T2, 96kW, man, rok 2004, volvočesky ST2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 30 pro 2017 11:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: září 2008
Příspěvky: 10274
Bydliště: Dubí (Teplice)
Bydliště: Lovosice (práce)
Vůz: V70, S60
pepa.paur píše:
Link na ten návod jsem dával kus nahoře v tomhle tématu :)

Díky. Jdu hledat.

_________________
V70 D5 AWD 136kW, 2005, M66, +280tis km
S60 2.4i 125kW+LPG, 2001, M56, +350tis km
ex: V70 D5 120kw 2001, toho času 450tis km
Diagnostika


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 30 pro 2017 11:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: březen 2008
Příspěvky: 1272
Bydliště: české budějovice
Vůz: V70 2.5D, S70 2.5D, C70 2.4T, V70II 2.4D
Není zač, nemusíš to hledat, je to na téhle stránce tak v polovině :)

_________________
V70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
S70 2.5 D, D5252T, 103kW, man, rok 1999, volvočesky ST1
C70 2.4 T, B5244T, 142kW, man, rok 2000, volvočesky ST2
V70II 2.4 D, D5244T2, 96kW, man, rok 2004, volvočesky ST2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 30 pro 2017 11:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: září 2008
Příspěvky: 10274
Bydliště: Dubí (Teplice)
Bydliště: Lovosice (práce)
Vůz: V70, S60
pepa.paur píše:
stačí jen přidat položku do registrů, postup je tady: http://blog.cardiagtool.co.uk/how-to-fix-volvo-vida-dice-2014d-no-communication-tool/


Ono to fakt funuguje! Moc díky za nasměrování. Jdu zkusit napíchnout auto.

_________________
V70 D5 AWD 136kW, 2005, M66, +280tis km
S60 2.4i 125kW+LPG, 2001, M56, +350tis km
ex: V70 D5 120kw 2001, toho času 450tis km
Diagnostika


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vida software
PříspěvekNapsal: 30 pro 2017 11:49 
Offline
Sponzor fóra
Uživatelský avatar

Registrován: listopad 2009
Příspěvky: 8988
Bydliště: Semily
Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
Já už taky funguju. Reinstal (napodruhé) pomohl. Teda páral jsem se s tím do jedné do rána. :D

_________________
Volvo V70 II 2.4T AWD 147 kw LPG '00
Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Diagnostika k dispozici.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 294 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Volvoklub ČR


POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz
[ Time : 0.093s | 23 Queries | GZIP : Off ]