VOLVOfórum
http://forum.volvoklub.cz/

Navigace S60
http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=55&t=11829
Stránka 12 z 14

Autor:  corwin78 [ 24 črc 2012 20:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Zdar. Měl bych dotaz na ostřílené Volvo kozáky. Netušíte někdo jaký je rozdíl mezi mapovými podklady České republiky na DVD A a DVD D u MMM2? Je mi záhadou, které DVD raději používat.

Autor:  michal_0077 [ 25 črc 2012 08:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

zdarec,
na co nejlip vypalit "zalozni kopii" map? Koukal jsem ze to je docela velke 8,5GB

Autor:  Teflon_490 [ 25 črc 2012 08:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

michal_0077 píše:
zdarec,
na co nejlip vypalit "zalozni kopii" map? Koukal jsem ze to je docela velke 8,5GB


Pokud potrebujes vylozene jen zalohu a ne to pouzivat, tak je nejjednodussi si z toho udelat ISO image nejakym treba i free programkem na paleni DVDcek. Pozdeji se to da kdykoliv vypalit na dvouvrstve DVD, mam pocit ze tyhle mechaniky preferuji DVD-ROM book type.

Autor:  Teflon_490 [ 25 črc 2012 08:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

corwin78 píše:
Zdar. Měl bych dotaz na ostřílené Volvo kozáky. Netušíte někdo jaký je rozdíl mezi mapovými podklady České republiky na DVD A a DVD D u MMM2? Je mi záhadou, které DVD raději používat.


Pokud je to ten typ co myslim (nejsem si ted jisty), tak update je celkove na obou DVDckach, po updatu, ktery trva neco kolem 2-3 hodin, je potreba v mechanice nechat DVD1 aby navigace fungovala normalne. Ale to ti ta navigace sama rekne, cely proces updatu map ma celkem foolproof design, neda se tam nic udelat spatne.

Autor:  corwin78 [ 27 črc 2012 13:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

U mě proběhla aktualizace z originálních MMM2 2008 na 2011.1 naprosto bez problémů, ale musím říct, že hodně záleží na mechanice na které byla DVD vypálena. Cokoliv jsem pálil na svém laptopu doma bylo v autě nečitelné (ačkoliv DVD byla vypálena dobře), naopak DVD vypálena na mém pracovním laptopu se načetla bez problémů. Zajímavé je, že obě jsou to mechaniky LG, i když trošku jiné modely.

BTW, nemá někdo mapy 2012, respektive je tam nějaký rozdíl oproti 2011.1?

Autor:  ok2ucx [ 29 črc 2012 12:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

corwin78 píše:
BTW, nemá někdo mapy 2012, respektive je tam nějaký rozdíl oproti 2011.1?

Nové mapy mám (sice MMM/P2001), tato aktualizace přináší "jen" aktuálnější mapy. Nic zásadního.

Pavel

Autor:  corwin78 [ 29 črc 2012 18:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Dík za info, asi tedy počkám na aktualizaci příští rok :-)

Autor:  Frennnky [ 13 srp 2012 08:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Ahoj, mám menší problém s mechanikou, nenačte mi korektně vypálená DVD DL :( lisované DVD origo to načte bez problému... Prosím našel by se tu někdo či víte o někom, kdo by uměl opravit mechaniku/vyměnit laser tak aby mi to četlo vypálená DVD? Samozřejmě jde o DVD RTI navigace :) díky za info

Autor:  corwin78 [ 13 srp 2012 08:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Pokud jsi to ještě nezkoušel, tak zkus nejdřív vypálit mapy na jiné mechanice (ideálně nějaké zánovní). Jak píšu výše, mám dvě téměř shodné LG (jedna je o jednu generaci starší model) a média vypálená na té starší nečte, zatímco vypálená na té novější čte bez problémů - možná jde o sílu laseru kterou se pálí a novější mechaniky jej ještě nemají tak "unavený."

Autor:  michal_0077 [ 13 srp 2012 10:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

tak jsem to risknul a minulej tejden objednal novej laser. Vypaleni map taky resim, PC mam docela nove ale vypalovacku uz mam tak 10let takze nevim nevim jestli vubec umi ty dvojvrstve. no doufam ze tahle akce se povede... a ze s RTI se bude nejak rozumne dat jezdit...

Autor:  wickey [ 13 srp 2012 10:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

kde jsi ten laser objednal a za kolik?

Autor:  corwin78 [ 13 srp 2012 10:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

S RTI zatím spokojenost - pokud mě náhodou vedla blbě tak jsem zjistil, že blbej jsem já a mám bordel v itineráři ;-)

Autor:  michal_0077 [ 13 srp 2012 12:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

laser jsem objednal jak psal o dve stranky dopredu Pavel tedy asi 1900Kc... levneji jsem na netu nenasel a obvolavat se mi nic nechtelo... uz je to tyden a pani rikala za by mi to melo do 10dni dojit. Takze o zabavu na vikend je postarano

Autor:  travex [ 13 srp 2012 12:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Mne vedla RTI pred dvema tydny z Madarska domu nepochopitelne pres Viden (170 km navic a navic 1,5 hodiny)..... to, ze muzu jet taky pres Bratislavu pochopila az v Bratislave :-)

Zajimavy je, ze cestu tam zvladla v pohode. Nejvic mi na origo RTI vadi chybejici navigace v pruzich a nefukcni TMC jinde nez v Nemecku, i kdyz kvalitu TMC u nas rad ozelim.

Autor:  michal_0077 [ 13 srp 2012 12:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

ja si taky nedelam nejake nadeje abych nebyl zklamanej... Spis aby byla navigace v aute jako zaloha misto mapy. Kdyz pojedu nekam dal tak si stejne vezmu svuj Navigon. Myslim ze ta navigace muze ohromit maximalne tim jak vyjizdi z palubovky...

Autor:  Shockey [ 13 srp 2012 13:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

RTI není špatný, měl jsem to ve V50, občas měla slabší chvilky, ale člověk na to nesmí tupě spoléhat. Problém byl s aktualizací map, jednou to vypálit šlo, pak zase ne, pak to zase nenačetla mechanika atd.

Do XC70 jsem si nechal na displej RTI zapojit blackbox od Garminu. Aktualizace map se dá najít během pár minut na netu, pak to stačí stáhnout na SD kartu. Zatím jsem s tím daleko spokojenější než s RTI.

Autor:  corwin78 [ 13 srp 2012 13:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

travex píše:
Nejvic mi na origo RTI vadi chybejici navigace v pruzich a nefukcni TMC jinde nez v Nemecku, i kdyz kvalitu TMC u nas rad ozelim.


Navigace v pruzích by se hodila (i když nijak zvlášť ji nepostrádám), ale TMC mi v ČR normálně funguje a trasa se podle dopravních informací přepočítává.

Autor:  ok2ucx [ 13 srp 2012 14:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Zdar,

RDS-TMC bohužel nefunguje (nemá datové podklady pro české silnice) ve starší verzi DVD (MMM/P2001). Je to vidět i v datasheetu, kde ve sloupci RDS chybí číslo verze.
Novější navigace (MMM+ se tuším jmenují) tuhle RDS vrstvu mají a vše funguje.

Pavel

Autor:  corwin78 [ 13 srp 2012 14:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Mám MMM2 (2011.1) a šlape to.

Autor:  michal_0077 [ 13 srp 2012 14:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

jeste by me to zajimalo jak je to s aktualizaci Firmwaru... Naposledy tam bylo DVD MY2004 tak co to udela kdyz tam soupnu DVD 2011. Ktere nevim jestli bude spravne vypalene atd... Jde mi o to aby se nejak neprerusilo nahravani noveho Firmewaru a celej system se tim nejak nepo...

Autor:  ok2ucx [ 13 srp 2012 15:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Teoreticky by se to možná stát mohlo, ale jak jsem šmejdil na různých diskusích, nepamatuji se, že by tohle někdo reportoval. Spíše proces upgrade firmwaru bude trotlfest a neproběhne, dokud se nepovede načíst všechna data správně. Mezi 2004 a dneškem skutečně update FW byl, tuším v roce 2008.

Jestli to chceš mít sichr, nejprve vyměň laser a pak dej nové mapy s novým FW.

Pavel

Autor:  corwin78 [ 13 srp 2012 16:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Já jsem měl originál mapy z 2008 (MMM2) a při přechodu na 2011.1 byl upgrade firmware.

Jinak pokud DVD korektně vypálíš a necháš po vypálení projít kontrolu, pak by neměl být problém, pokud už se navigaci podaří disk načíst.

Autor:  michal_0077 [ 14 srp 2012 08:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

vcera jsem byl v elektro obchode tak jsem koukal na DVD DL. No meli tam jen Verbatim DVD +R DL 8,5GB. Nekde jsem vycetl ze se to ma vypalit jako "book-type DVD-Rom" ale nevim co to znamena. Kdyz to clovek tak vypali co nejmensi rychlosti tak je to pry hodne podobne originalu a RTI by s tim nemela mit problem.

Autor:  corwin78 [ 14 srp 2012 09:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

Verbatimky DVD+R DL rozhodně doporučuji.
Nastavit Book Type může někdy pomoci (to je vlastnost DVD+R, DVD-R to neumějí), vypálené DVD se pak tváří jako DVD-ROM. Nicméně smysl to má hlavně pokud mechanika "oficiálně" vypálená DVD+R nečte. Navíc ne každá vypalovačka umí Book Type nastavit.

Co se týká rychlosti vypalování, tak hodně záleží na kvalitě vypalovačky a také médií, ale obecně platí pravidlo, že by se médium mělo pálit rychlostí, pro kterou je navrženo (tedy ta co je na něm uvedena). Nicméně svůj význam ve volbě rychlosti může hrát i způsob pálení - CAV, P-CAV, CLV atd.

Bohužel vypalování už není v kurzu jako před lety, takže některé informace o mechanikách a médiích nezbytně pro co nejkvalitnější vypálení už špatně shánějí, takže někdy je třeba zkoušet pokus / omyl :-/

Autor:  michal_0077 [ 14 srp 2012 09:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Navigace S60

jo to mi povidej... znovu vypalovat me po letech donutila RTI. kdyz jsem kupoval novej PC tak jsem vzdycky pouzil vypalovacku ze stareho (takze moc up to date neni). Jsem zvedavej jestli se povede nebo budu muset koupit i novou vypalovacku :)

Kazdopadne kdyby to melo mit nejake problemy tak to pujde asi z auta ven (treba by to clovek i zpenezil) a napojim si radsi do kastliku tu krabicku co umi cist s SD nebo Flashky mp3....

Stránka 12 z 14 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/